Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

H Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αθήνα


Με δύο λεωφορεία ταξίδεψαν εχθές τα μέλη της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών, στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία» σε θεατρική προσαρμογή για παιδιά & σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, που παίζεται στο ¨Θέατρον¨ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 

Η εκδρομή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών επισκέψεων των δραστηριοτήτων «Χειμώνας 2012 – 2013» που διοργανώνει η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ.

Να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλη η επιθυμία των παιδιών, όπως και τον γονέων τους, για εκπαιδευτικές εκδρομές γνώσεων που συνδυάζουν και την ψυχαγωγία, μιας και αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των παιδιών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τα ερεθίσματά τους και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους.

Τα παιδιά εκδήλωσαν την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους όταν είδαν την κα Ρουγγέρη να τα περιμένει στο ¨Θέατρον¨. Η κα Ρουγγέρη κουβέντιασε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και υπέγραψε τα βιβλία της. Στις δηλώσεις της ανέφερε: «Πιστεύω ότι το Άργος είναι ένα μέρος που έχει θέση στην μυθολογία, γι’ αυτό και το λατρεύω. Έχετε το καταπληκτικό Αρχαίο Θέατρο. Έχω φίλους εκεί, πολλούς φίλους, έχω κι εσάς, φυσικά».
Όταν η κα Ρουγγέρη πληροφορήθηκε από τον υπεύθυνο της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης, κ. Νίκος Δελή, ο οποίος συνόδευσε στην εκδρομή, ότι η υπηρεσία της ΚΕΔΑΜ στεγάζεται στο πρώην ¨Θεατρικό Εργαστήρι¨ που φέρει τα’ όνομά της, αναπόλησε και ανέφερε: «Το Άργος είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, που πραγματικά θα έπρεπε να κάνουμε πράγματα μεταξύ μας».
Γι’ αυτό και προκάλεσε τα παιδιά στην παράσταση «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει». Από τους 584 σωζόμενους μύθους, του αγαπημένου παραμυθά Αισώπου, η Κάρμεν Ρουγγέρη διαλέγει, γράφει τα κείμενα και σκηνοθετεί, τον γνωστούς μύθους, που πιστεύει ότι έχουν να πούν τα περισσότερα στα παιδιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου