Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Παιδική Θεατρική Παράσταση ’Η Φάρμα του Διαδικτύου’ στο θέατρο Τριανόν-Ναύπλιο



Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ελπίδα Ζωής» ΠΕ Αργολίδας στα πλαίσια των δράσεών του στην ευρεία κοινότητα,  σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και τη Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, παρουσιάζουν για τους μικρούς τους φίλους, την Παιδική Θεατρική Παράσταση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου ‘’Η Φάρμα του Διαδικτύου’’  το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 8.30μμ στο Θέατρο Τριανόν, στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
‘’Η Φάρμα του Διαδικτύου’’ παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα ‘’ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ’’  σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου  που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι των Βερονίκη Σαμαρά και Γιώργο Κορμά.
Σε μια φάρμα ζώων με ήρωες το Νικόλα και τη Νίκη, τη σοφή κουκουβάγια και τον πιστό φίλο Ηρακλή, τα παιδιά έρχονται σε επαφή, με πολύ σημαντικά θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο:
-      αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους
-          προστασία των προσωπικών δεδομένων
-          ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών
-          σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων
-          παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο
-          ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.
Μια αφορμή ώστε τα παιδιά, αφυπνίζοντας τη σκέψη τους και οξύνοντας την ικανότητά τους, να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις τώρα και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου