Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ενορία της Διασποράς ιδρύει Ποδοσφαιρική Ομάδα





Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα
Λονδίνο


Κατά τα μέσα Μαΐου, σε μια φωτεινότατη, ηλιόλουστη και ιστορική ημέρα, η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος στο ΒΔ Λονδίνο, πρωτοπόρα σε όλα της, ψάχνοντας πάντα να βρίσκει τρόπους για να συσπειρώσει την ελπιδοφόρα Νεολαία μας, ίδρυσε Ποδοσφαιρική Ομάδα, με την επωνυμία «Άγ. Παντελεήμων» - «St. Panteleimon FC»! Η εν λόγω Ποδοσφαιρική Ομάδα έχει φορέα την Ένωση Νέων Επιστημόνων κι Επαγγελματιών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος.


Αμέσως συστήθηκε Διοικούσα Επιτροπή, με Πρόεδρο τον επιχειρηματίαΓιώργο Φραντζέσκο και διορίσθηκαν και μέλη, όλοι επιστήμονες κι επιχειρηματίες, που αποτελούν στελέχη της Ομογένειας του ΒΔ Λονδίνου. Την ίδια ημέρα ορίσθηκαν και οι κύριοι χορηγοί, Σάββας Ανδρέου και Παναγιώτης Αργυρού, με στόχο την οικονομική αυτονομία κι ευρωστία της Ομάδας.


Η μεγαλύτερη βέβαια επιτυχία και εξαιρετική τιμή είναι ο διορισμός του Προπονητή. Τον σπουδαίο αυτό ρόλο ανέλαβε ο μέγας ποδοσφαιράνθρωπος του Αγγλικού Ποδοσφαίρου Gary Karsa, μέχρι πρότινος Νο. 2 Προπονητής στην πρώτη ομάδα της Aston Villa (στην Αγγλική Premiership)!!!


Τις επόμενες ημέρες καθορίσθηκαν το Καταστατικό, το σήμα, η έδρα της ομάδας (γήπεδο) και άλλες λεπτομέρειες.Στο Καταστατικό συμπεριλαμβάνεται και το όραμα της Ομάδας μας που έχει ως εξής:


«The vision of St. Panteleimon Football Club is to develop, build and maintain a high quality, transparent and holistic program that provides a quality sporting and social environment where everyone feels welcome to participate and has a strong and proud association with its community.

To provide an inspirational and motivational environment where preparation, practice and hard work generate legitimate opportunities for success, while emphasising the importance and development of fundamentals and techniques necessary for positive experiences in football and in life, creating a consistently exciting and entertaining program that generates a wave of support, pride, and tradition for our entire community to share».

Όσον αφορά το σήμα της Ομάδας, εμπεριέχει σύμβολα εθνικά (όπως το εθνόσημο, και αρχαιοελληνική κολώνα) και χριστιανικά (τον Τίμιο Σταυρόκαι τον δικέφαλο αετό), καθώς και χρώματα που παραπέμπουν στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Βυζάντιο. Το σύνθημα δε είναι: «Faith First»!Η φανέλα της Ομάδας θα έχει χρώματα μπλε και κίτρινο, που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα των σημαιών Ελλάδας και Κύπρου!


Έδρα της Ομάδας θα είναι τα εξαιρετικά γήπεδα, γυμναστήρια και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Barnet FC, τα οποία απέχουν μόλις 1.8 μίλια από τον Κοινοτικό Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής.



Είναι αξιοσημείωτο ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα δημιουργήθηκε άμεσα μια τεράστια δυναμική. Η συσπείρωση της Νεολαίας και η συμμετοχή των ευέλπιδων μελών της στην Ομάδα μας είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Κατά τις πρώτες προπονήσεις εντάχθηκαν στο δυναμικό της Ομάδας 30 Νέοι. Συστήθηκε επίσης δε και ιατρική ομάδα, με 2 γιατρούς, φυσιοθεραπευτή και διατροφολόγο.


Εκείνο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ενίσχυση είναι η ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, ο οποίος συνεχάρη τους πρωτεργάτες και τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής προσπάθειας και προσέφερε απλόχερα την ευχή του. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στην επιστολή του προς την Ομάδα:

«Αγαπητέ π. Αναστάσιε, Λάβαμε την επιστολή σας ημερομηνίας 22ας Μαΐου 2015 με την οποία μας ενημερώνετε για την πρόθεσή σας να συστήσετε Ποδοσφαιρική Ομάδα στην Κοινότητά σας, και ευχαριστούμε πολύ. Επευλογούμε την ωραία αυτή προσπάθεια της Κοινότητος, η οποία θα αποτελέσει πόλον έλξεως της Νεολαίας και θα δημιουργήσει ελκυστικές προϋποθέσεις αθλοπαιδιών και όχι μόνον. Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας αυτή, και ευχόμενοι υγεία σε σας και τους συνεργάτες σας και την επιστασία του Αγίου Θεού στα έργα σας, διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής»!


Την Κυριακή 14η Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πρωταθλήματος KOPA Αγγλίας. Στην εν λόγω Γ.Σ. παρουσιάσθηκε και συζητήθηκε η αίτηση της Ομάδας μας να γίνει πλήρες μέλος του ΚΟΠΑ. Η αίτησή μας έγινε ομόφωνα αποδεκτή και πλέον η Ομάδα μας ετοιμάζεται πυρετωδώς για να είναι απολύτως έτοιμη στην προσεχή έναρξη του Πρωταθλήματος.


Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με την Ομάδα μας τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Tel. 0044 - 20 - 8732 2833
E-mail: PanteleimonGR@aol.com

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Ομάδα «St. Panteleimon FC», αισθάνονται ιδιαίτερα ευτυχείς με την σύστασητης Ποδοσφαιρικής Ομάδας μας.Ευελπιστούμε δε, σε μεγάλες χαρές κι επιτυχίες στον τομέα αυτό και παρακαλούμε για τις προσευχές όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου