Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ


Στις 10 Ιουνίου το απόγευμα στο Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας,όπου έζησε ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερούπολης και Κριμαίας Λουκάς, και τώρα βρίσκεται το υπόλοιπο των λειψάνων του, πραγματοποιήθηκε μια παραδοσιακή αγιασμού με την επονομασία "ελεήμων και φιλεύσπλαχνος γιατρός".
Το αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Συμφερούπολης & Κριμαίας Λάζαρος συνεπικουρούμενος από τον κλήρο της Κριμαίας αλλά και εκπροσώπων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγκεκριμένα συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο βοήθός Επίσκοπος Καλλίνικος και ο εφημέριος Νεκτάριος.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας προσευχήθηκαν ο Υπουργός Υγείας της Κριμαίας A.A.Mogilevsky, ο διευθυντής της Ιατρικής Ακαδημίας του Αγίου Γεωργίο Νικολάι Ιβανόφ, οι επικεφαλής των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης της Δημοκρατίας της Κριμαίας, μαζί με τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό, καθώς και τους φοιτητές της ιατρικής.



Σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση πολλών χρόνων κατά την τελετή πραγματοποιήθηκε αφιέρωση των ιατρικών ενδυμάτων (βλέπε φωτο).



Παρουσία του Μητρ. Αργολίδος στην Κριμαία αφιέρωσαν τις ιατρικές μπλούζες στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό (ΦΩΤΟ)

AGIORITIKOVIMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου