Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

«Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη με το ¨Όνειρο¨

Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ.

Σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2013, τα παιδιά από το νήπιο και το προνήπιο του Πρότυπου Νηπιακού Κέντρου ¨Όνειρο¨, επισκέφθηκαν το χώρο και γιόρτασαν με τον δικό τους τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η Δ/ντρια κα Μαραγκού Μαρία ξενάγησε τα παιδιά στα τμήματα της Βιβλιοθήκης και τους εξήγησε τη λειτουργία της. Αφού τα πληροφόρησε για το ¨πως φτιάχνεται ένα βιβλίο¨, τα παιδιά έγραψαν το δικό τους βιβλίο με τίτλο «Ο Ποντικοφαγούλης» και το αφιέρωσαν στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη. Στο τέλος τους διάβασε το εξαιρετικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα της Φιλιώ Νικολούδη “Το Χαρούμενο Λιβάδι”.

Σε όλα τα παιδάκια μοιράστηκαν παιδικοί σελιδοδείκτες της Βιβλιοθήκης, ως αναμνηστικό δωράκι για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.



«Βιβλιοχαρά» σ’ όλη τη γη.

Αυτό είναι το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) για το 2013, που ετοίμασε το τμήμα των ΗΠΑ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Την εορτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Για τον εορτασμό στην Ελλάδα είναι υπεύθυνο το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ - ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο οποίος κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη μετάφραση και την εκτύπωση του υλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου