Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου κ.Καλλίνικου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Αιτωλικό για τον Άγιο Κοσμά



Με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας, γενέτειρα του μεγάλου αυτού αγίου. Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Κοσμά και συγκεκριμένα στο κηρυκτικό έργο του αγίου, τονίζοντας ότι «ο Άγιος Κοσμάς κήρυττε τον ερχομό της Βασιλείας των Ουρανών η οποία βιώνεται διαχρονικά».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Κοσμά καθώς και τις τοπικές αρχές με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Θέρμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που από νωρίς έφτασαν στην Ιερά Μονή για να τιμήσουν τον Άγιο, να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο απότμημα του ιερού λειψάνου του που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας.

www.argolikeseidiseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου