Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ





Η Βυζαντινή εκκλησιαστική χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους έκανε την πρώτη της εμφάνιση το Πάσχα του 2007. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις και έχει πλαισιώσει εκδηλώσεις στο Άργος, το Ναύπλιο αλλά και εκτός νομού. Αριθμεί πάνω από 25 μέλη και κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο μεγάλος αριθμός μικρών μαθητών που εντρυφούν στη Θεία του Δαμασκηνού Τέχνη, με την ελπίδα να πλαισιώσουν τα αναλόγια των ιερών ναών μας στο μέλλον.

Η μικτή παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων παραρτήματος Άργους ξεκίνησε δειλά τις πρώτες της συναντήσεις το φθινόπωρο του 2009. Σύντομα ο αριθμός των μελών της ξεπέρασε τα 20 άτομα, κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για την πατροπαράδοτη μουσική και το μεράκι τους.



Οι δύο χορωδίες έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν («Η Πόλις εάλω» Μάιος 2010, «5ο Φεστιβάλ χορωδιών Αργολίδας» υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τελέσιλλα Οκτώβριος 2010, «2ο Φεστιβάλ χορωδιών Μικρόκαμπου Κιλκίς» Απρίλιος 2012) υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του Λαμπαδαρίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους κ. Ιωάννη Χαβιαρλή.

Σήμερα, οι δύο πολλά υποσχόμενες χορωδίες, κάνοντας ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους προκειμένου να μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με την αφορμή της συμπλήρωσης φέτος 90 χρόνων από το Μικρασιατικό έπος του 1922.

Στην προσπάθειά τους αυτοί έχουν συνοδοιπόρους την Αρετή Κετιμέ, γνωστή στο πανελλήνιο για το μουσικό της ταλέντο τόσο στο σαντούρι όσο και στο παραδοσιακό τραγούδι, και τους αδελφούς Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμμανουήλ από την Δράμα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού και της βυζαντινής μουσικής γενικότερα.



Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου