Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Γιώργος Σαμπάνης & Ελισάβετ Σπανού στο ¨Φεστιβάλ 2012 Δήμου Άργους Μυκηνών¨






Τετάρτη 25 Ιουλίου στη πλατεία Αγίου Πέτρου

ώρα έναρξης: 9.00 μμ.

οργάνωση: Κ.Ε.Δ.Α-Μ
 είσοδος ελεύθερη


Οι δυο γνωστοί καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν όλες τους τις επιτυχίες, που έχει το κοινό αγαπήσει και τραγουδήσει, σε μια βραδιά που ανήκει στις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους ενόψει του summer tour που πραγματοποιούν σε επιλεγμένες επαρχιακές πόλεις.



O Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας καλλιτέχνης με ψυχή και πάθος για τη δουλειά του. Με διπλή παρουσία, τόσο σαν συνθέτης όσο και σαν τραγουδιστής, έχει κατορθώσει σε ένα πολύ

μικρό χρονικό διάστημα να πρωταγωνιστεί στα μουσικά δρώμενα, ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό της Ελληνικής pop μουσικής.

Ο Γιώργος έκανε το ντεμπούτο του σαν συνθέτης υπογράφοντας για την Έλενα Παπαρίζου το "Φιλί Της Ζωής", το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας, που παρέμεινε στην κορυφή των charts για 8 εβδομάδες. Πλέον, συνυπογράφει με τους πιο ταλαντούχους και καταξιωμένους στιχουργούς, όπως είναι ο Μάνος Ελευθερίου, ο Γιάννης Δόξας, ο Νίκος Μωραΐτης και η Ελεάνα Βραχάλη, και συνθέτει για κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως η Έλενα Παπαρίζου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόλο που η πορεία του Γιώργου σαν συνθέτης διανύει την παιδική της ηλικία, μετράει ήδη 2 διπλά πλατινένιους δίσκους και 1 χρυσό CD single.

Παράλληλα, η καριέρα του Γιώργου ως τραγουδιστής ξεκίνησε το 2007 με το single "Κάπου Αλλού", ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το 1ο του προσωπικό album με τίτλο "Χαράματα" σε δική του σύνθεση και στίχους από τους: Γιάννη Δόξα, Αναστασία Ξυγκάκη & Γιώργο Σταυρόπουλο.

Από το album ξεχώρισαν τα "Σ` αφήνω στον Επόμενο", "Πάνε Μέρες Που Δε Σου `πα Σ` Αγαπώ" καθώς και το "Χαράματα", ενώ τα επερχόμενα singles του "Τι Να Μας Κάνει Η Νύχτα" και "Σαν Τον Κλέφτη" έχουν ήδη σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιώργος έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Έλενα Παπαρίζου, την Πέγκυ Ζήνα, τους Onirama, κ.α.


Η Ελισάβετ Σπανού είναι μια Ελληνίδα ποπ τραγουδίστρια της νέας γενιάς με 2 προσωπικά CD και 1 CD-single στο ενεργητικό της, καθώς και δύο συμμετοχές σε cd άλλων τραγουδιστών.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την εφηβική ηλικία, καθώς φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο και έκτοτε παρακολούθησε πολλά μαθήματα μουσικής και μοντέρνου τραγουδιού. Ως μαθήτρια συνήθως τραγουδούσε σε σχολικές εκδηλώσεις και η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 2001 όταν κέρδισε το 1ο βραβείο έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.

Αφού τελείωσε το σχολείο συμμετείχε το 2002 στο cd του Ηλία Μακρίδη "Στο φως του φεγγαριού" από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Mega Channel με το τραγούδι "Φύλαξέ μου ένα χάδι" σε στίχους Μπάμπη Στόκα, καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Μαρίζας Κοχ.

Συμμετείχε επίσης σε συναυλίες με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Κώστα Τουρνά και σε γνωστά νυχτερινά κέντρα έντεχνης, αλλά και λαϊκής μουσικής όπου συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, κα.

Η 1η της δισκογραφική δουλειά ήρθε το 2006 με ένα CD-single με τίτλο "Σταγόνα" και το 1ο της ολοκληρωμένο CD στις αρχές του 2007 με τίτλο "Το μόνο που θες". Οι σημαντικότερες επιτυχίες αυτού του CD ήταν τα τραγούδια "Το μόνο που θες", "Τρελαίνομαι" και "Αν γυρίσεις σε μένα" (που ήταν μια διασκευή του γνωστού "La luna" της Μπελίντα Καρλάιλ).

Το 2ο προσωπικό CD έρχεται σχεδόν τρία χρόνια αργότερα (στα τέλη του 2009) με τίτλο "Ο χρόνος", το οποίο υπογράφει ο Φοίβος, καθώς νωρίτερα η Ελισάβετ Σπανού είχε μεταγραφεί στη δισκογραφική εταιρεία του τελευταίου "Spicy". Αυτό το cd σημείωσε σημαντική επιτυχία και έκανε την τραγουδίστρια ευρέως γνωστή στο κοινό. Τα τραγούδια "Ο χρόνος" και "Όλα τα ωραία" αυτού του cd ήταν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Σπανού μέχρι σήμερα.

Επίσης το 2011 συμμετείχε στο CD-single των Goin' Through "Κάτι μοναδικό".


Mε εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου