Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ του Αντιπεριφε​ρειάρχη κ. Χειβιδοπού​λου και του Αναπληρωτή Κυβερνήτη κ. Liu Yun της Περιφέρεια​ς Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατία​ς της Κίνας.

Στα γραφεία της ΠεριφερειακήςΕνότητας Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση και υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδοπούλου και του Αναπληρωτή Κυβερνήτη κ. Liu Yun τηςΠεριφέρειας Ningxia Hui τηςΛαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun συνοδευόταν από επιτελείο συνεργατών του. Η συμφωνία επισφράγισε το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχε υπογραφεί από τις δύο πλευρές στις 15 Ιουλίου2011.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον γιαανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικώνπροϊόντων και της ενέργειας.

Ο κ. Χειβιδόπουλος προσωπικά και εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Τατούληεπεσήμανε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση τηςσυνεργασίας μεταξύ των δύο εταίρων προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματικέςπρωτοβουλίες και από τις δύο χώρες καθώς και οι επισκέψεις με σκοπό τοντουρισμό και τη δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων . Τόνισε το γεγονός ότι ηΠελοπόννησος και ειδικότερα η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικόπάρκο τις Ελλάδας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό και ότι διακρίνεται στοντομέα της αγροτικής παραγωγής λόγω των ειδικών γεωγραφικών και κλιματικώνσυνθηκών. Ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδαςυπάρχει διαθέσιμος κατάλογος με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται νααναπτύξουν επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και την Ningxia ειδικότερα.Επίσης προσκάλεσε την αντιπροσωπία να παρευρεθεί στην επόμενη εμπορική καιβιοτεχνική έκθεση που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Αργολίδας αλλά και να παραστείστο Φεστιβάλ Επιδαύρου προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

O Αναπληρωτής Κυβερνήτης κ. Liu Yun εξέφρασε το θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία καιδιαπίστωσε, έχοντας επισκεφθεί τόσα μνημεία και μουσεία κατά το σύντομοδιάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας, ότι η Ελλάδα είναι κοιτίδα του Δυτικούπολιτισμού, κάτι που διδάσκονται στην Κίνα από τις πρώτες τάξεις του σχολείου.Αφού παρουσίασε συνοπτικά την παραγωγή και την οικονομία της Ningxia, μετάφερε το ενδιαφέρον της περιφέρειάς του για εμπορικές συναλλαγέςαγροτικών προϊόντων με έμφαση στο λάδι και το κρασί. Κλείνοντας εξέφρασε τηνπεποίθηση ότι η φιλία που επισφραγίστηκε με τη σημερινή συμφωνία θα αποδώσεισύντομα καρπούς.




B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου