Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΝΑΥΠΛΙΟ: 20 ΜΑΪΟΥ- ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στο Ναύπλιο με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου χοροστατώντας του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Βασιλείου Σουλάνδρου και ομιλία από τον κύριο Γεώργιο Κόνδη, Δρ. Κοινωνιολογίας, κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, τον διοικητή του ΚΕΜΧ και των σωμάτων ασφαλείας του νομού, καθώς και από εκπροσώπους των Αντιστασιακών και Ποντιακών Οργανώσεων.
Κατόπιν ο Σύλλογος Ποντίων με την βοήθεια και συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τραγούδια και χορούς. Στη λύρα και στους θρήνους ο Νικόλαος Βασιλειάδης, ενώ στην αφήγηση η Αλεξάνδρα Κιουπτσίδου. Το χορευτικό του Συλλόγου Παρουσίασε τον Πυρρίχιο χορό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ…
















B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου