Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλία για τα 150 χρόνια από την Ναυπλιακή Επανάσταση 1862-2012


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων της Ναυπλιακής Επανάστασης η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ έκανε μια επανέκδοση παλαιότερης έκδοσης της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΠΟΠΕΙΡΑ του βιβλίου Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου 1809 -1898.




Η πρώτη έκδοση έγινε το 1997 και περιλαμβάνει ένα κείμενο βιογραφικό του Μ Λαμπρινίδη για τη Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου από το ημερολόγιο του Σκόκου το 1904, και ένα κείμενο για την υποδοχή της Καλλιόπης Παπάλεξοπούλου στην Αθήνα μετά τα γεγονότα στο Ναύπλιο και την έξωση του Όθωνα του Α. Πετσαλη και αυτό από το ημερολόγιο του Σκόκου το 1917.

Επίσης υπάρχουν τα βιβλία


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ αντίγραφο της εφημερίδας που εκδόθηκε κατά τις ημέρες της Ναυπλιακής Επανάστασης στην πόλη του Ναυπλίου. Εκδόθηκε από την μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΠΟΠΕΙΡΑ το 1995.



Και τα ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑΠΛΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ανατύπωση βιβλίου αυτόπτη μάρτυρα που έκανε επανέκδοση η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΠΟΠΕΙΡΑ το 1996

Και τα τρία βιβλία μπορούν να διατεθούν στην τιμή των 15 ευρώ. Μπορεί κάποιος να τα βρει στα βιβλιοπωλεία της πόλης του Ναυπλίου


ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ στη Λεωφόρο Αμαλίας 30 (απέναντι από την είσοδο του Λυκείου Ναυπλίου)
ΑΡΤΙΟΝ στην 25ης Μαρτίου στη Πρόνοια

Επίσης θα υπάρχουν στην έκθεση βιβλίου που θα γίνει στο Βουλευτικό στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ναυπλιακή επανάσταση .

argolikeseidiseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου