Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ:ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο στην πλατεία Ωνάση, επισκέφθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).

Η έκθεση βιβλίου είναι ένας σταθερός θεσμός που κρατάει χρόνια μεταξύ των εκδοτών και των βιβλιόφιλων τόσο του Ναυπλίου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕΒ ενήργησε τα μέγιστα προκειμένου να αναβαθμιστεί αυτός ο θεσμός, διευρύνοντας τόσο τον αριθμό των συμμετεχόντων εκδοτών όσο και τον αριθμό των πολιτιστικών φορέων του νομού Αργολίδος που συμμετέχουν στην έκθεση.


Οι φορείς που προάγουν και διευρύνουν τους σκοπούς της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Αργολίδας, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, η Ένωση Συγγραφέων και λογοτεχνών Αργολίδας και το Ίδρυμα Γεωργίας Σαμαρτζή «Πολιτεία Αγάπης».


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά και τις Κυριακές από τις 19:30 έως 24:00.


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Αθηνά Ρούτση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο Ναυπλίου) στις 8 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00 που θα περιλαμβάνει ένα πολύχρωμο πάζλ τραγουδιών με μουσικές του κόσμου.

Εκεί που σμίγουν οι μελωδίες του Χατζιδάκη, του Θεοδωράκη, του Λοϊζου, του Σαββόπουλου, του Κυπουργού, της Πλάτωνος, του Τσιτσάνη, του Μωράκη με τον Νino Rota, τη Νοa, τη Dulce Pontes, τη Luz Casal, αλλά και το esse olhar, τη δια-σκευή της Αθηνάς στο «χειροκρότημα» της Γαλάνη και Νικολακόπουλου στα πορτογαλικά και καινούργιες συνθέσεις της.


Η είσοδος της συναυλίας θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων σε δηλώσεις του μίλησε για την σπουδαιότητα γενικά του βιβλίου, ενώ συνομίλησε με μικρά παιδιά και τους δώρησε από ένα βιβλίο.

STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου