Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΕΝΙΜΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΠΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Tο Κέντρο μας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων οργανώνει για τις 11, 13 και 18 Νοεμβρίου 2014, τριήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βασισμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα-υλικό, αγωγής Υγείας «Ξέρω τι Ζητάω». Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και απευθύνεται σε έφηβους μαθητές.

Το «Ξέρω τι ζητάω» (Unplugged στα αγγλικά) δημιουργήθηκε το 2003 από την επιστημονική ομάδα του Eu- Dap στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και απευθύνεται σε έφηβους μαθητές. Αποδείχθηκε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στους νέους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Ξέρω τι ζητάω" έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν τσιγάρο, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή να δοκιμάσουν κάνναβη. Το πρόγραμμα ήδη εφαρμόστηκε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και σε σύνολο 7000 μαθητών, ενώ ήταν η πρώτη φορά που σε ευρωπαϊκό επίπεδο διενεργήθηκε μελέτη αποτελεσματικότητας με αυστηρές ερευνητικές προδιαγραφές.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, θα έχει διάρκεια συνολικά 14ώρες είναι βιωματικό και για αυτό ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 18-20 άτομα.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι:

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 4:30μ.μ.- 9:00μ.μ.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 4:30μ.μ.-9:00μ.μ.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 4.30μ.μ.- 9:00μ.μ.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Κοφινιώτου 20, Άργος).

Το σεμινάριο θα συντονίσουν η Μπαβέλλα Αγγελική, Ψυχολόγος και η Ιωάννα Καββεζού, Κοινωνική Λειτουργός.

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, στους συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου