Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤHN ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ιερό ναό στο Νέο Ροεινό του δήμου Ναυπλιέων. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος πλαισιωμένος από ιερείς από τις γύρω περιοχές. Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μαζί τους δεν έφεραν πολλά πράγματα παρά μερικές εικόνες από την γενέτειρα τους, μεταξύ αυτών και της Αγίας Μαρίνας ,έτσι αποφάσισαν να χτίσουν μία εκκλησία αφιερωμένη στην χάρη της .


 Μετά το πέρας του  εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού έψαλε ο πρωτοψάλτης Ζαχαρίας Κοντοφρύδης από την μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνος. Παρών στους εορτασμούς έδωσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτριο Κωστούρο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Αδριανός , ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης κα.




























 Επίσης εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Μαρίνας και στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκετε λίγο έξω από το χωριό Ίναχος της Αργολίδας, στην τοποθεσία "Τρίστρατο" ή "Μπαρντουβά".
















 B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου