Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ

 

Πολλοί δεν έχουμε δει ζωντανό λιοντάρι το πολύ-πολύ κάποιο μαραζωμένο στο κλουβί ζωολογικού κήπου.Ίσως η μόνη εμπειρία αγριότητα ζώου που έχουμε δοκιμάσει όσοι ζούμε στις πόλεις, είναι  τα οργισμένα γαυγίσματα σκύλου αδέσποτου ή κλεισμένου σε κάποια αυλή ή όσοι ζούμε στην ύπαιθρο, και μάλιστα στα ορεινά , ενδεχομένως να έχουμε συναντήση ή αρκούδα.
  Στην Αγία γραφή ο διάβολος μεταξύ των άλλων παρομοιάζεται με λιοντάρι που περιπατεί, γυρίζει εδώ και εκεί "ωρυόμενος", βγάζοντας φοβερούς βρυχηθμούς, "ζητών τίνα καταπίη", για να δηλωθεί με αυτήν την εικόνα η μανία του διαβόλου, η έντονη επιθυμία του να παρασύρει ψυχές στην απώλεια , η σφοδρή επιθετική του διάθεση.
  Γι'αυτό η καταστρεπτική δύναμη της αμαρτίας παρομοιάζεται με τα δόντια του λιονταριού. Τα δαγκώματα της είναι ολέθρια,τρομερά , θανατηφόρα. Δεν είναι η αμαρτία χαρά. Είναι βάρος, είναι πληγή. " Η αμαρτία ταλαιπωροποιός εστί και σαθροί τον έχοντα αυτήν" σημειώνει ο πατερικός λόγος. Δηλαδή βάζει τον άνθρωπο σε ταλαιπωρία , και τσακίζει αυτόν που την έχει. Του στερεί τη θεία χάρη, τη Θεία ενίσχυση, τον θείο φωτισμό, τη θεία παρηγορία. Τραυματίζει και αναστατώνει τον ψυχικό του κόσμο, συχνά δε και το σώμα του. Δημιουργεί τύψεις ενοχής. Καθιστά τον άνθρωπο άγριο, ακοινώνητο, ανικανοποίητο, ανελεύθερο.
 Γι'αυτό η αγάπη του Θεού φιλόστοργα μας προειδοποιεί: Παιδί μου, σταμάτα να αμαρτάνεις, βλάπτεις τον εαυτό σου. Και μερίμνησε για τις αμαρτίες που ήδη έχεις διαπράξει . Μην πεις ποτέ: Αμάρτησα και τι έγινε;".Δες τις πληγές σου. Τρέξε στο μόνο ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό.
 Λοιπόν, ψυχή μου, μίσησε την αμαρτία και αγάπησε τον Χριστό. Με επιμελή μετάνοια πρόστρεξε στο Σωτήρα σου. Σε περιμένει για να σε θεραπεύσει, να σε ειρηνεύσει και να σε αναδείξει νικητή της αμαρτίας και κληρονόμο της Βασιλείας του.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ο ΣΩΤΗΡ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου