Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το Θεατρικό Παιχνίδι στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη


Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών, ξεκίνησε τα βιωματικά προγράμματα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού στον χώρο της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Άργους. 
Για την Π.Ε. ο πρώτος κύκλος έχει θέμα «Γλωσσική Λαϊκή Παράδοση: πρόσληψη και αποδοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού». Το πρόγραμμα αυτό είναι κατάλληλο και για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου (δεν ενδείκνυται για το προνήπιο). 
Για την Δ.Ε. ο στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι η επικοινωνία των μαθητών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες και παιχνίδια για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό το θέατρο, αλλά κυρίως τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. 
Υπεύθυνη των προγραμμάτων είναι η κα Μαρία Γιαννακούλη, φιλόλογος – θεατρολόγος.
Οι εκπαιδευτικοί που θα ενδιαφερθούν να συνεργαστούν συνοδεύοντας τους μαθητές ανά τμήματα στο χώρο πραγματοποίησης των προγραμμάτων, καλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Γωγώ Μ. Μούκα στο τηλέφωνο 2751067895, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ. – 2.00μμ. , για τον καθορισμό ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Τα εργαστήρια θα διαρκούν 90΄ ανά τμήμα. 

Οι ώρες διεξαγωγής είναι: Τρίτη και Παρασκευή 9.00΄ -13.00΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου