Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συναυλία με την Νέλλη Σεμιτέκολο και τον Κωνσταντίνο Σφέτσα




O σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» παρουσιάζει τη σπουδαία και καταξιωμένη πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο και τον προικισμένο βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Σφέτσα σε συναυλία με έργα Μπετόβεν, ντε Φάλια, και Γκριγκ.
Οι δυο ξεχωριστοί ερμηνευτές, που συνεργάζονται από το 2001, θα μας οδηγήσουν σε μια μουσική διαδρομή η οποία ξεκινά από τον 18ο αιώνα και τον νεαρό Μπετόβεν (σονάτα αρ.2 για τσέλο και πιάνο σε σολ ελάσσονα έργο 5), διασχίζει τον 19ο αιώνα με το μοναδικό έργο για τα δυο αυτά όργανα που έγραψε ο Γκριγκ (Σονάτα για τσέλο και πιάνο σε λα ελάσσονα, έργο 36), και καταλήγει στον 20ο αιώνα με τους ισπανικούς ήχους του ντε Φάλια (έξι παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια).

Τιμή εισιτηρίου: 5,00 & 3,00 Ευρώ


Η Ν έ λ λ η Σ ε μ ι τ έ κ ο λ ο, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη), απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον ΄Ερικ Τεν-Μπεργκ, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Αλίς Πάσκους. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας. Έχει δώσει Συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Γρηγορίου, Καλομοίρη, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Σκαλκώτα, Σφέτσα και Χρήστου. Σήμερα, διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Athenaeum.

O Kωνσταντής Σφέτσας γεννήθηκε στο Παρίσι. Άρχισε να μελετά τσέλο σε ηλικία πέντε ετών με τον πατέρα του Χρήστο Σφέτσα. Συνέχισε στην τάξη του Σωτήρη Ταχιάτη. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Μιχάλη Τραυλού.

Με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών συνέχισε ανώτερες σπουδές στο Παρίσι στην Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη της Reine Flachot, όπου πήρε το Ανώτατο Πτυχίο Μουσικής Εκτέλεσης και Διδασκαλίας στο βιολοντσέλο. Με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Λεβέντη ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Schola Cantorum de Paris στην τάξη του Erwan Fauré όπου απέκτησε τον τίτλο Δεξιοτεχνίας (Diplome de Virtuosité) και το Ανώτατο Πτυχίο Ολοκλήρωσης Μουσικών Σπουδών (Diplome Superieure de Fin d’ Etudes Musicales) με βαθμό Άριστα Παμψηφεί μετ’ επαίνων.

Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ στο Παρίσι με τον μουσικό οργανισμό Polyphorum. Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Από το 1998 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχει ηχογραφήσει για το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ έργα των W.A.Mozart (σονάτα για φαγκότο και τσέλο KV292), J.S. Bach (σουίτα για τσέλο σόλο αρ.2 σε ρε ελάσσονα BWV 1008, Ed. Elgar κονσέρτο για τσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα op.85).

Του έχουν γίνει αφιερώματα σε παραγωγές για την κρατική τηλεόραση (ΕΤ1-ΝΕΤ) στις εκπομπές του Αλέξη Κωστάλα καθώς και στην ΕΡΑ (Τρίτο Πρόγραμμα) στις εκπομπές του Χρήστου Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μεσσήνη, Μαρίνας Παπαδημητρίου, κ.α.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα OORT Σόφιας, την Ορχήστρα των Χρωμάτων , την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νήρικος Λευκάδας σε έργα των Haydn (κοντσέρτο για τσέλο σε ρε μείζονα), E.Elgar (κοντσέρτο για τσέλο σε μι μινόρε οp.85), Andrea Portera (Ονειρικοί Κρύσταλλοι και Ροές), A.Vivaldi (κοντσέρτο για τσέλο σε ντο ελάσσονα) R. Shumann (κοντσέρτο για τσέλο σε λα ελάσσονα) και έχει συνεργαστεί με αρχιμουσικούς όπως ο Ηλίας Βουδούρης, ο Θέμης Μαγκριώτης, ο Ανδρέας Πυλαρινός, ο Μίλτος Λογιάδης και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Με την πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο συνεργάζεται από το 2001 και έχουν δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.


ARGOLIKESEIDISEIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου