Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων στο Ναύπλιο από τη Δευτέρα 1η Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.
Υιοθετώντας τους βασικούς στόχους της θεσμικής Γαλλοφωνίας, μεταξύ των οποίων η προώθηση της γαλλικής γλώσσας ως οικουμενικού μέσου έκφρασης και η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου μεταξύ εθνικοτήτων και πολιτισμών, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και ερμηνεία έργων δραματουργών, καλλιτεχνών και λογοτεχνών από όλα τα γαλλόφωνα γεωγραφικά πεδία.
Οι εκδηλώσεις ήταν όλες ανοιχτές στο κοινό και θα πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:
Πανεπιστημιακά Μαθήματα, 1-5 Απριλίου 2013, αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

Προβολή ταινίας Γαλλόφωνου κινηματογράφου, στις 5 Απριλίου στα κεντρικά διδακτήρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου»
Συνέδριο με θέμα Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, στις 6 Απριλίου Βουλευτικό, και στις 7 Απριλίου στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» . Το παρών τους έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες των τεχνών και μίλησαν για το Θέμα της Γαλλοφωνίας. Έκπληξη για όλους η συμμετοχή δύο φοιτητριών που έπαιξαν κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου στην αρχή του συνεδρίου. Παρών και η πρόξενος της Γαλλικής Πρεσβείας στο Ναύπλιο κα. Τζανετουλάκου η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση αναφέροντας για την σπουδαιότητα της Γαλλικής γλώσσας.





PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου