Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ, Η Π.Ε ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Η ΚΕΔΑΜ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ 6Ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Με τη συμμετοχή πέντε (5) χορωδιών και μουσικών σχημάτων, ξεκίνησε στην αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου του Α΄ Γυμνασίου Άργους το έκτο διήμερο φεστιβάλ Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.


- Την πρώτη ημέρα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 εμφανίσθηκαν οι βυζαντινές χορωδίες: 1) Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ «ΦΩΝΕΣ ΑΣΜΑΤΩΝ» και 2) Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» όπου παρουσίασαν πρόγραμμα με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους , κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας τιμήθηκε ο κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώην Άρχων Β΄ Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε., πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Αθηνών και Χοράρχης της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο κ.Νώντας Σκοπετέας, νομικός και πρόεδρος των φίλων του ραδιοφωνικού σταθμού της μητροπόλεως Αργολίδος. Το παρών τους έδωσαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος , ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος Γ. Σελλής, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ,ο αντιδήμαρχος Άργους Δ. Κρίγγος , ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Κ. Γκαβούνος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ.Κωτσοβός και Δ. Πλατύς, καθώς και αρκετοί Ιερείς από την Αργολίδα. Το όλο φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αργολίδος.































PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου