Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ο μεγαλύτερος ταρατσόκηπος στην Ελλάδα βρισκεται στο Κρανιδι


Βρίσκεται στο Κρανίδι, θεωρείται το μεγαλύτερο green roofing στη χώρα και ίσως το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια. Η έκταση που καλύπτεται με πράσινο, φτάνει τα 12 στρέμματα. Δείτε

φωτό…Στο συγκεκριμένο έργο, χρησιμοποιήθηκαν μόνο ελληνικά φυτά.Το πιο σημαντικό είναι η μεταφύτευση και επαναφύτευση εκατοντάδων ελιών και χαρουπιών, όλα αιωνόβια...Ακόμα και σε φυτεμένα δώματα όπως τα τέσσερα ελαιόδεντρα στην κύρια πισίνα.

Ο «ταρατσόκηπος» ανήκει στο ξενοδοχείο Aman Resort, και κατασκευάστηκε σε ένα από τα συγκροτήματα, το Seascape Hills Resort.

Στόχος της δημιουργίας του φυτεμένου δώματος είναι μια σειρά από πλεονεκτήματα με περιβαλλοντικά, ενεργειακά και τεχνοοικονομικά οφέλη.


Κατασκευαστής του έργου στο Κρανίδι της Αργολίδας υλοποίησε η εταιρεία Δομοτεχνικη Landscape Κ/Ξ ΤΟΜΗ-ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ, Φυτεμενα δωματα ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ.

Η σύγχρονη τάση σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής είναι η εγκατάσταση βλάστησης στα κτίρια. Η οικολογική δόμηση τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί από τις πιο σημαντικές μεθόδους για τη αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε και εργαζόμαστε.

expresss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου