Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Ψηφιακό Περίπτερο Πολιτισμού στο ΆργοςΗ Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών σας ενημερώνει ότι το Ψηφιακό Περίπτερο Πολιτισμού, στην οδό Αρχαίας Βουλής 40 στο Άργος [απέναντι από την Αρχαία Αγορά], θα λειτουργεί για το κοινό και τις οργανωμένες ομάδες από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 το πρωί με 1.00 το μεσημέρι.
Οι υπηρεσίες του Ψηφιακού Περιπτέρου Πολιτισμού αφορούν στην πληροφόρηση των επισκεπτών της πόλης για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς επίσης και άλλα σημεία με ιδιαίτερο πολιτισμικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Σκοπός των υπηρεσιών αυτών είναι η σε βάθος γνωριμία με την πόλη και το πολιτιστικό της υπόβαθρο, δοσμένες με έναν ψυχαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής προβολής της πόλης μας, προσελκύοντας τους επισκέπτες να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία, αφού θα έχουν την ευχέρεια να δουν κάθε όμορφη γωνιά του Άργους και να μάθουν την πλούσια ιστορία του.

Αίθουσα Προβολής

Η ψηφιακή απεικόνιση - ¨μακέτα¨ της πόλης προβάλλεται μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου προβολικού συστήματος. Παρουσιάζει τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Οι επισκέπτες λαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες μέσω των συσκευών ακουστικής ξενάγησης που διατίθενται στην είσοδο. Ένα εξειδικευμένο σύστημα συντονισμού, εκπέμπει σήμα στις συσκευές, ώστε η ξενάγηση να ακολουθεί την προβολή. Το δημιουργικό της ξενάγησης είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά.

Αίθουσα Πληροφόρησης

Υπάρχουν 4 ¨σταθμοί πληροφόρησης¨ - infokiosks, όπου παρουσιάζεται ένας διαδραστικός χάρτης της πόλης, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Ο χρήστης επιλέγει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν και στο χάρτη εμφανίζεται η βέλτιστη διαδρομή. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης της διαδρομής και των πληροφοριών. Οι LCD 40’ πάνω από τον κάθε ¨σταθμό¨, είναι συγχρονισμένες με την οθόνη του σταθμού.

Μία ειδική ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.argos-peripatos.gr, προσφέρει τη δυνατότητα εικονικής επίσκεψης στο Άργος. Παρουσιάζει ένα διαδραστικό χάρτη του Άργους με 43 σημεία ενδιαφέροντος, φωτογραφίες και αφήγηση στις 5 γλώσσες.

Οι υπηρεσίες που περιγράφονται παραπάνω, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής προβολής της πόλης. Στόχος τους να προσελκύσουν τους επισκέπτες της πόλης , προσφέροντάς τους μία ξεχωριστή εμπειρία, εφόσον θα έχουν την ευχέρεια να ¨δουν από κοντά¨ κάθε όμορφη γωνιά του Άργους και να μάθουν την πλούσια ιστορία του. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να περιηγούνται και να γνωρίζουν την πόλη, προτρέποντάς τους έτσι να προγραμματίσουν μία εκδρομή στο Άργος.Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Ψηφιακό Περίπτερο Πολιτισμού και να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του, μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γωγώ Μ. Μούκα στo τηλέφωνο : 2751 0 67895 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00πμ. – 1.00μμ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου