Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

 


  Γεμάτη δόξα και θεϊκό μεγαλείο προβάλλεται από την Εκκλησία μας η μεγάλη και δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού.
  Σαράντα μέρες μετά την Ανάσταση του ο Κύριος, αφού ολοκλήρωσε το έργο του επί Της Γης, ανεβαίνει στον ουρανό.
"Την υπέρ ημών πληρώσας οικονομίαν και τα επί γης, ενώσας τοις ουρανίοις ανελήφθης  εν δόξη, Χριστέ ο Θεός." ΄ψάλλει  πανηγυρικά η αγία μας Εκκλησία στο Κοντάκιο της εορτής.
  Οι μαθητές του Χριστού και όσοι βρίσκονταν εκεί, παρατηρούσαν με θαυμασμό και με απορία το εξαίσιο αυτό θέαμα.
  Ξαφνικά δύο άγγελοι εμφανίζονται και τους αποσπούν από την εκστατική τους ενατένιση: " Τι εστήκατε  εμβλέποντες εις τον ουρανόν; ούτος  ο Ιησούς ο αναληφθείς αφ'υμών εις τον ουρανόν, ούτως ελεύσεται ον τρόπον εθεάσασθε  αυτόν  πορευόμενον  εις τον ουρανόν". Γιατί  στέκεσθε  και παρατηρείτε με βλέμμα ακίνητο τον ουρανό; Αυτός Ο Ιησούς που αναλήφθηκε από ανάμεσά σας στον ουρανό, θα έλθει και πάλι με τον ίδιο τρόπο όπως και τώρα τον είδατε  να πηγαίνει στον ουρανό.
  Τα λόγια αυτά  δίνουν δύναμη, παρηγοριά στους μαθητές που ζούσαν  έντονα τον πόνο του αποχωρισμού του αγαπημένου Διδασκάλου τους. Γι'αυτό και με την παρήγορη αυτή υπόσχεση επιστρέφουν στην Ιερουσαλήμ "μετά χαράς μεγάλης"
  Θα έλθει και πάλι!
  Η άνοδος του Κυρίου κατά την Ανάληψη του Συνδέεται από τους αγγέλους με την επάνοδό του κατά την Δευτέρα Παρουσία. Άνοδος ένδοξη και επάνοδος ένδοξη. Ανελήφθη εν δόξη  μέσα στην νεφέλη και θα επανέλθει "εν νεφέλαις μετά δυνάμεως και δόξης πολλής". Με τον ανθρώπινο τεθεωμένο σώμα του που θα φέρει πάντοτε τα σημάδια του Πάθους, της λυτρωτικής θυσίας υπέρ των ανθρώπων, με τον ίδιο δοξασμένο σώμα θα επανέλθει για να κρίνει τον κόσμο.
  Κατά την ένδοξη Ανάληψη άγγελοι συνοδεύουν τον Κύριο, τον ποιητή του ουρανού και της γης. Και την επάνοδό του φωνή αρχαγγέλου και σάλπιγγα Θεού θα την αναγγείλει , και τότε  όχι λίγοι αλλά μυριάδες αγγέλων και αρχαγγέλων τον συνοδεύουν. Αυτή τη σπουδαία αλήθεια η αγία μας Εκκλησία δεν παύει να μας την υπενθυμίζει.
  Ο Κύριος  ανελήφθη αλλά δεν εγκατέλειψε τον κόσμο. Είναι μαζί μας, μας ενισχύει , κυβερνάει τις ψυχές του κόσμου αοράτως .Όμως κάποια μέρα θα επανέλθει.
  Θα έλθει  και πάλι! Είναι αλήθεια , το γνωρίζουμε , το ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως μας "πάλιν ερχόμενον  μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς". Το περιμένουμε;
  Τι χαρά , Τι ευλογία! Αγαλλίαση για τους πιστούς , για τους δικαίους , τους Αγίους που τον Περιμένουν!
  Θα σταματήσουν τα δάκρυα , τα βάσανα, οι θλίψεις. Θα πάρουν τέλος οι αδικίες και οι πόνοι αυτή της ζωής.
  Δεν είμαστε παρόντες στην Ανάληψή του , θα βρεθούμε στην επάνοδό του, θα τον δούμε , θα τον ακούσουμε. Μακάρι  να μας κρίνει και αξίους της Βασιλείας του, ώστε να είμαστε " πάντοτε  συν Κυρίω " να είμαστε  για πάντα μαζί του στην αιωνία Βασιλεία του.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ο ΣΩΤΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου