Σάββατο 23 Μαΐου 2015

«Αργολίδα: Πρόσωπα και ιστορίες ΙΙ»



ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2015, ΑΙΘΟΥΣΑ Λήδας Τασοπούλου, ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα: 19.15


Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, και ώρα 19:15 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Αργολίδα και τους κατοίκους της με τίτλο:

«Αργολίδα, Πρόσωπα και Ιστορίες ΙΙ:

Αναστασία Παπαγεωργοπούλου, Φλωρίκα Κυριακοπούλου, Βαγγέλης Τρίγκας»
Το πρόγραμμα έχει στόχο να τιμήσει σημαντικά πρόσωπα του κοινωνικού ιστού της Αργολίδας και παράλληλα να αναδείξει τις κοινωνικές δυναμικές που διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου.
Η αφήγηση των προσωπικών ιστοριών καθιστά τους παρευρισκόμενους αυτόπτες μάρτυρες των ποικίλων εκφάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στο εκάστοτε κοινωνικό περιβάλλον. Η αφήγηση αποτελεί δομικό στοιχείο της σκέψης και του πολιτισμού. Σε όλες τις κουλτούρες μέσα από την αφήγηση ιστοριών εξυφαίνεται ο ιστός που ενώνει το συλλογικό ασυνείδητο. Οι ιστορίες λειτουργούν ως γέφυρες επικοινωνίας, αποδοχής και ανάπτυξης δυναμικών σχέσεων.
Στην εκδήλωση αυτή, που αποτελεί το β’ μέρος της σειράς, θα παρουσιάσουμε και θα τιμήσουμε σημαντικά πρόσωπα της Αργολίδας και συγκεκριμένα την κυρία Αναστασία Παπαγεωργοπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αργολίδας, την κυρία Φλωρίκα Κυριακοπούλου, δημιουργό του πολυχώρου Φουγάρο και τον κύριο Βαγγέλη Τρίγκα, Σολίστα και Μουσικοσυνθέτη οι οποίοι με τη σειρά τους θα μας μιλήσουν για τη βιο-εργογραφία τους.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές-τριες, Ελπίδα Στράτου, Βαγγέλης Κτιστόπουλος και Μαρία Σκαρπέντζου μέσω της εθνογραφικής τους ερευνητικής προσέγγισης θα παρουσιάσουν τους τιμώμενους και θα αφηγηθούν ιστορίες τους.
Θα ακολουθήσει Μουσική Παράσταση με τον Βαγγέλη Τρίγκα στην οποία συμμετέχουν και οι: Θόδωρος Μπρουτζάκης – Πιάνο, Μαργαρίτα Καραμολέγκου – Τραγούδι, Αλέξανδρος Κασαρτζής – Βιολοντσέλο, Βασίλης Κατσαρός - Κιθάρα – τραγούδι, Λάμπρος Κουκουβής - Μπουζούκι – μαντολίνο, Αντώνης Τζίκας – Κοντραμπάσο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη . Θα χαρούμε να είστε και εσείς μαζί μας.

Η Διευθύντρια
του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών
Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου