Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Αργολίδα

 
Οι επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής  της  28 Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησαν με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο , την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και τη μαθητική παρέλαση, Ναύπλιο  Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013. Κατά την διάρκεια της παρέλασης ομάδα αγανακτισμένων πολιτών σήκωσε πανό με συνθήματα κατά της Γερμανίας  και κατά της πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Κοδέλας , ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος , ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευση του δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου. Στην Παρέλαση συμμετείχαν για πρώτη φορά διμοιρία εφέδρων κομάντο, Κύπρος 1974 , έφεδροι εύζωνες, τμήματα Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής Ναυπλίας.





























Στην συνέχεια   στην πόλη του Άργους  καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος του κόσμου η μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης.Παρουσία του Υπουργου ΠΕΚΑ και Βουλευτή Αργολίδας Γ.Μανιάτη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Αργολίδας Γ.Ανδριανού, του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσου, των δημοτικών συμβούλων και μελών συλλόγων αποστράτων, τα μαθητικά τμήματα τίμησαν την εθνική επέτειο.










 
 




 Τέλος στην περιοχή της Αγίας Τριάδας της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας τελέστηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων και η κατάθεση στεφάνων με κατάληξη  την  μαθητική παρέλαση  όλων των  σχολείων της Δημ.Ενότητας Μιδέας. Των εορταστικών εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Ιωάννης Τζαρίμας, και λοιποί τοπικοί σύμβουλοι.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου