Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ) Κ.Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου πατριάρχου της Κωνσταντινουπόλεως στο χωριό Πάπαρι Αρκαδίας  ημέρα όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  (Τοποτηρητής   της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος) κ.κ Αλέξανδρος. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Πάπαρι , τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μαντινείας και Κυνουρίας(Τοποτηρητού  της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος) κ.κ Αλεξάνδρου .
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ.κ Χρυσόστομος, Ιερισσού- Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ Θεόκλητος, Ιλιού κ.κ. Αθηναγόρας  και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ.Καλλίνικος .
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος , λοιποί  Άρχοντες του τόπου, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος κόσμου.
Επίσης ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος  τίμησε δυο ιερείς της Μητροπόλεως  με το Σταυρό του Πρωτοπρεσβυτέρου και το οφφίκιο του οικονόμου.
Τέλος στο προαύλιο χώρο του Ναού προσφέρθηκε  μόνο ένα ταπεινό και λιτό κέρασμα προς τους Αρχιερείς και τους λοιπούς χριστιανούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου