Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡEΤΙΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου. Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος συμπαραστατούμενος από πλήθος Ιεραρχών και κληρικών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος και παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος, Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Περιστερίου Χρυσόστομος, Άρτης Ιγνάτιος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος, Ύδρας Εφραίμ, Σύρου Δωρόθεος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Γλυφάδος Παύλος, Ζιχνών Ιερόθεος, Μεσογαίας Νικόλαος, Πατρών Χρυσόστομος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας Κοσμάς, Σισανίου Παύλος, Γόρτυνος Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος, Νικοπόλεως Χρυσόστομος, Μαραθώνος Μελίτων και Επιδαύρου Καλλίνικος.
 













Ο Ναός από νωρίς ήταν κατάμεστος από εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ,τους βουλευτές του νομού Ιωάννη Ανδριανό ,Ιωάννη Μανιάτη και Δημήτριο Κοδέλα καθώς και πλήθος πιστών που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον αγαπητό ποιμενάρχη τους.
Στην προσωπικότητα και το πολυσήμαντο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των τοπικών Αρχών κατά την εξόδιο
Ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, εκφώνησε τον επικήδειο εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Βασίλειος Σουλάνδρος, αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της Αργολικής γης εκ μέρους του Ιερού κλήρου της.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος είπε πως ο πιστός λαός περιμένει έναν άξιο Ιεράρχη όπως ήταν ο μακαριστός Αργολίδος Ιάκωβος ενώ ο Δήμαρχος Άργους Δημήτριος Καμπόσος, είπε με νόημα, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ότι «περιμένουμε από εσάς να τηρήσετε την επιθυμία του μακαριστού Ιακώβου».
Στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Μητροπολίτη Μονεμβάσιας και Σπάρτης Ευσταθίου, εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος, στην ομιλία του, είπε ότι ο μακαριστός Ιάκωβος σε ανύποπτο χρόνο του είχε πει πως θα «φύγει» του Ευαγγελισμού.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οι Ιεράρχες, ο κλήρος και ο πιστός λαός, σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, συνόδευσαν τον μακαριστό Ιεράρχη στην τελευταία κατοικία του, στην Ι.Μ.Ακαθίστου Υμνου Αχλαδόκαμπου. Αιωνία η μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου.


























PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου