Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ: Θεατρική παράσταση «Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος»

 
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννησου, Σχολή Καλών Τεχνών,Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - Ναυπλίου & το Τμήμα Faculty of Culture and Language Sciences του Πανεπιστημίου St. Mark and St. John του Plymouth / Αγγλία σε συνεργασία με το «Φουγάρο» και υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ και του Δήμου Ναυπλιέων παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος»  του Percy Shelley Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα της Γκαλερί στο “ΦΟΥΓΑΡΟ”  στις 20.30.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο - και άπαιχτο στην Ελλάδα - θεατρικό έργο του σπουδαίου άγγλου ποιητή Percy Shelley. Το έργο γράφτηκε το 1820. Πρόκειται για μία σάτιρα βασισμένη στο μύθο του Οιδίποδα, με εξαιρετικά επίκαιρο θέμα και έντονες επιρροές από το αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα την αττική κωμωδία. Το έργο διαπραγματεύεται την αντιπαράθεση του λαού, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πείνας και εξαθλίωσης, με την ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του Βασιλιά Ποδάγρα.

Πρόκειται για μία επιστημονική και καλλιτεχνική σύμπραξη με πρωτοποριακό χαρακτήρα η οποία εξελίσσεται σε δύο επίπεδα: από τη μία, αφορά στη διεπιστημονική συνεργασία ανάμεσα σε τρεις διδάσκοντες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: οι φοιτητές της θεατρολογίας (υπευθ. καθηγήτρια: Μαρίνα Κοτζαμάνη), οι φοιτητές της Σκηνοθεσίας (υπευθ. καθηγητής: Γιάννης Λεοντάρης) και οι φοιτητές της Σκηνογραφίας,(υπευθ. καθηγήτρια: Άση Δημητρουλοπούλου), συνεργάζονται για την πραγματοποίηση της παράστασης. Η Μαρίνα Κοτζαμάνη έχει αναλάβει και τη μετάφραση του έργου στα ελληνικά. Το δεύτερο επίπεδο συνεργασίας έχει διεθνή διάσταση και αφορά στη σύμπραξη με το Πανεπιστημιο St.Mark and St. John του Plymouth στην Αγγλία, οι φοιτητές του οποίου, υπό την καθοδήγηση της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδος και θεατρικής παραγωγού Becka Mc Fadden, θα παρουσιάσουν μέρος του έργου στην αγγλική γλώσσα.



Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο και είναι ανοιχτή για το κοινό της Αργολίδας και τους φοιτητές.

Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα της Γκαλερί στο “ΦΟΥΓΑΡΟ στις 20.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου