Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ




Αδερφοί μου εν Κυρίω αγαπητοί 

  Η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι το πιο αδιάσειστο και θαυμαστό γεγονός της Ιστορίας μας, αφού εκατοντάδες χρόνια το γιορτάζουμε χωρίς να μειώνεται ποτέ η αξία του.
  Αυτό το γεγονός διαχρονικά επιβεβαιώνεται με την ανάσταση του ανθρώπου, με την σωτήρια αλλοίωση του φρονήματός του, με την μετάνοια και με την αναγέννηση της καρδιάς του.
  "Είμαι πεπεισμένος ότι αναστήθηκε ο Χριστός γιατί δίπλα μου αισθάνομαι την ανάσα του αναστημένου ανθρώπου"  έλεγε  θεοφόρος και ο θεοφώτιστος άγιος της Εκκλησίας μας.
  Αλήθεια! Τι χρειάζονται  άλλες αποδείξεις για την Ανάστασή  του, όταν γύρω μας βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας και των δύο φύλων από όλα τα στρώματα της κοινωνίας να τον αγαπούν με  πάθος, να βιώνουν καθημερινά το θέλημά του, να αγωνίζονται ισοβίως για την κατάκτηση της αρετής και μερικοί μάλιστα να δέχονται αδιαμαρτύρητα τα πρωτόγνωρα φρικτά μαρτύρια για χάρη του;
  Υπάρχουν άραγε πιο πειστικές αποδείξεις για την Ανάστασή του από το να βλέπουμε πλούσιους και αξιωματούχους, οι μεν να θυσιάζουν τα πλούτη τους και να γίνονται υπηρέτες των πτωχών, οι δε να περιφρονούν τη δόξα τους και να καταθέτουν τον επίσημο οπλισμό τους και τα παράσημά τους και να οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγήν εν ονόματι του Αναστάντος Κυρίου;
  Ανέστη ο Κύριος  δι'αυτό νέοι άνθρωποι, που τρέχει στις φλέβες τους όχι αίμα αλλά λάβα, με ένα ηρωισμό αξιοθαύμαστο, αντιγράφουν την ζωή των αγγέλων, προσεύχονται αδιαλείπτως και μάλιστα με κομποσχοίνι και θέτουν τον εαυτό τους εθελούσιως κάτω από την υπακοή ενός διακριτικού γέροντα.
   Σε όλους τους μάρτυρες της Αναστάσεως, εύχομαι να προστεθούμε κι εμείς.
   Ο κυρίαρχος ύμνος, που θα ψάλλουμε, και οι ευχές, που θ' ανταλλάσουμε αυτές τις ημέρες να είναι το "Χριστός Ανέστη".
   Προ πάντων όμως αποφασιστικά ν'ανταλλάξουμε το μίσος με την αγάπη, την κακία με την αγιότητα, την δειλία με την τόλμη και την αποφασιστικότητα, την αμαρτία με την μετάνοια.
  Έτσι θ'απλωθεί στη γη μας η πολυπόθητη ειρήνη, η ευλογία του Θεού, που μας λείπει, και η αφθονία των δωρεών του και έτσι θα σωθεί η τιμή και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
  Ας γκρεμίσουμε τα είδωλα που λατρεύουμε, δηλαδή την κομματικοποιημένη κοινωνία με τους φανατισμούς και τα μίση, την θεοποιημένη επιστήμη, την εμπορευματοποίηση των φυσικών λειτουργιών ανθρωπίνου σώματος, την αυτονόμηση της οικογένειας και την λατρεία των υλικών αγαθώ, γιατί όλα αυτά και τόσα άλλα κούρασαν τον άνθρωπο και τον έκαναν να χάσει τον προσανατολισμό του.



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου