Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ


Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 στο ορεινό χωριό της Αργολίδας , την Αμυγδαλίτσα , ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος τέλεσε Αγιασμό και θυρανοίξια στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης .
Ο μικρός αλλά περικαλλής Ναός βρίσκεται στον οικισμό Αμυγδαλίτσα του δήμου Ναυπλιέων . Ο Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία Αικατερίνη ,φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου από τον κ. Κακούρο Μιχαήλ του Αναστασίου ,εις μνήμη της συζύγου του, Αικατερίνης.
Μετά τον Αγιασμό ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο ,ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κακούρο για την δωρεά του.
Στις Ιερές ακολουθίες συμμετείχαν οι Ιερείς πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μητροσύλης ,ο π. Ιωάννης Μητροσύλης και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Μίχος.
Η Αμυγδαλίτσα στην Αργολίδα είναι ένα χωριό πολύ κοντά στη Μιδέα και ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων. Ο οικισμός που είναι χτισμένος σε υψόμετρο 200 μέτρων, προσφέρει στον επισκέπτη ειδυλλιακή θέα του Αργολικού κάμπου.
Η Αμυγδαλίτσα αρχικά ονομαζόταν Μπάρδι και κατοικήθηκε από Αρβανίτες που ήταν χριστιανοί και μιλούσαν τη δική τους γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούν τώρα πλέον μόνο οι κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι κάτοικοι της Αμυγδαλίτσας ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στο χωριό υπάρχει ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής, αφιερωμένος στην Yπεραγία Θεοτόκο που γιορτάζει στις 20 Απριλίου.

















B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου