Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΙΔΕΑΣ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος τη μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος (Μέρμπακα).
Την παραμονή της εορτής Κυριακή 27 Μαΐου 2018 εψάλει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος ,παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.







 Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία λειτουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Παπουλέση. 
Κατά τον εσπερινό και την θεία λειτουργία έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Παναγιώτη Κωστόπουλου.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Μητροσύλης ευχαρίστησε όλους που ήρθαν και τίμησαν στην μεγάλη αυτή εορτή.



 


Το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα) από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. , τον Δήμο Ναυπλιέων και τον επιμορφωτικό σύλλογο. 
Με αυτή την εκδήλωση ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.Η βραδιά αυτή αφιερώθηκε από όλους στον πατέρα Γεώργιο ο οποίος στην ομιλία του δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του.
Ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο που βρίσκεται όπως είπε, συνεχώς δίπλα στις εκδηλώσεις αυτές με πολλή προθυμία, τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, τον πρόεδρο της κοινότητας Γεώργιο Μαστοράκο, όλους όσοι δούλεψαν για αυτό το διήμερο εκδηλώσεων και φυσικά τους γονείς των παιδιών
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τόνισε την μεγάλη προσφορά του Παπα Γιώργη και το πόσο σημαντικός είναι στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους είπε πως... όποιοι ξέρουν να τιμούν τους ανθρώπους, είναι δύο φορές άνθρωποι, όσοι ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους μέσα σε αυτό το συνοθύλευμα της κοινωνίας, είναι δύο φορές άνθρωποι ...και κάλεσε όλους να δώσουν... ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όσους παλεύουν καθημερινά για να είμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι και είναι πάρα πολλοί σε αυτή την περιοχή και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.Την μουσικοχορευτική αυτή βραδιά και το κλείσιμο των διήμερων εκδηλώσεων παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Αλέξανδρος Λυκομήτρος, ο πρόεδρος της τ.κ. Γιώργος Μαστοράκος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου-Σμυρναίου, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής και Δημοτικός σύμβουλος Παύλος Χρηστίδης και πλήθος κόσμου. 


Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα (Μέρμπακα)








B&G STUDIO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου