Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Μουσική βραδιά στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν.Α.


Ξεχωριστές στιγμές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι παραβρέθηκαν στη νεοσύστατη πτέρυγα του Ψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Άργους την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, όπου η μικτή παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων παραρτήματος Άργους συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου, απέδωσαν επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων στην κοινότητα, που πραγματοποίησε το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν.Αργολίδας, συγκεκριμένα η Διευθύντρια ψυχίατρος κ. Αικατερίνη Γαμβρουλά, συνεπικουρούμενη από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Τμήματος ( Παπακωνσταντίνου Αλεξία-Παιδοψυχίατρος, Καπουράλου Μ, Κοϊνης Αρ-Ψυχολόγοι, Στράτου Ε,-Εργοθεραπεύτρια, Νικολάου Ε,-Επισκέπτρια Υγείας, Γιάννου Ο,-Νοσηλεύτρια) με κύριο στόχο τον αποστιγματισμό της ψυχιατρικής νόσου και το άνοιγμα στην κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή διαφανειών με εισήγηση από την κ. Γαμβρουλά κατά την οποία έγινε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στον τομέα της ψυχικής υγείας στη χώρα μας, διαφάνηκε η σημερινή κατάσταση και δόθηκε τροφή για σκέψεις και ιδέες σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον όρο «ψυχική υγεία» αντί του συνηθισμένου «ψυχική νόσος». Ακολούθως σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χρονόπουλος Μαιευτήρ-Γυναικολόγος, ο οποίος εξήρε το ρόλο του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού της νέας πτέρυγας. Στη συνέχεια το λόγο πήραν η χορωδία και η ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων και απέδωσαν επίκαιρους ύμνους και κάλαντα σε διεύθυνση και διδασκαλία του Γιάννη Χαβιαρλή, ενώ όλα αυτά διανθίστηκαν με σχετικά ποιήματα και διηγήματα κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών σε επιμέλεια και αφήγηση της κ. Μαρίας Γκολφινοπούλου, συνεργάτιδας του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατάλληλο για την εισαγωγή μας στις ημέρες των εορτών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην σημερινή εποχή βιώνουν ιδιαίτερα στρεσσογόνες και ψυχοπιεστικές καταστάσεις, οι οποίες ευθύνονται για την αύξηση των αγχωδών διαταραχών και της κατάθλιψης, που αφορούν πια ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Αποτελεί καμάρι για την πόλη του Άργους το νεοσύστατο ψυχιατρικό τμήμα του Γ.Ν.Α. αλλά πολύ περισσότερο, οι άνθρωποι που το στελεχώνουν. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους, το οποίο επιτελούν με αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου