Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΑΡΤΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ Κ.Κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ


Με την ευκαιρία της ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτη Άρτης κ.κ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ σήμερα 
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016  στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου πλαισιούμενος από τους  Σεβ. Μητροπολίτες, πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Επίσης να αναφέρουμε ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστει συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ επίσης παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.
Στο τέλος Θείας Λειτουργίας ο Νέος Μητροπολίτης Άρτης στον ευχαριστήριο λόγο του ανέφερε τους Αγίους Αρχιερείς που παρέτειναν την παρουσία τους και σήμερα στον Ιερό Ναό και συλλειτούργησαν στην πρώτη Θεία Λειτουργία. Επίσης  ευχαρίστησε του Αρτινούς  οι οποίοι τον αγκάλιασαν προτρέποντάς τους να είναι κοντά Εκκλησία. Ιδιαίτερος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Άργους κ.Δημήτριο Καμπόσο αλλά και όλους τους πατριώτες του από την Αργολίδα που ταξίδεψαν τόσο μακριά για να βρεθούν κοντά του σε αυτή την χαρμόσμνη ημέρα παροτρίνοντάς τους να είναι  κοντά στην Εκκλησία και στον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριο.
Τέλος εξέρχομενος του Ναού ο Μητροπολίτης Άρτης έκανε επιμνημόσυνη δέηση στο  μνημείο τονΉρωων και καταλήγοντας στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού όπου δέχτηκε τις ευχές κλήρου και λαού.














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου