Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΓΟΛΊΔΑ: ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ


Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους δισαρχιερατική θεια λειτουργία ,χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Η αρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε για να αποχαιρετήσει ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος , τον τόπο που γεννήθηκε ,μεγάλωσε και ανδρώθηκε χριστιανικά. Στον κατάμεστο από πιστούς ναό του Αγίου Πέτρου ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος βαθιά συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την αποχώρηση του από τον τόπο που γεννήθηκε. Αναφέρθηκε με μεγάλη αγάπη στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο Β' ,στον οποίο γαλουχήθηκε χριστιανικά από μικρό παιδί, στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο Παχή ,ο οποίος τον ανάθρεψε πνευματικά και τον οδήγησε στο ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα αυτό του Επισκόπου. Τέλος ευχαρίστησε από καρδιάς ,τον νυν Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο Αντωνόπουλο .
Δεν παράλειψε να ευχαριστήσει και τους ιερείς του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου που τόσα χρόνια συνεργάστηκαν άψογα. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος από τη σειρά του ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Άρτης να ποιμάνει άξια την Μητρόπολη του και θα είναι πάντα κοντά του.

Τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο αποχαιρέτησε κι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ,ο οποίος τόνισε στο νέο Μητροπολίτη να μην ξεχάσει τον τόπο του και να έρχεται όποτε μπορεί. Στον καθεδρικό ναό ήταν κι ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου ,η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Παναγιωτοπούλου κα.

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος δέχθηκε δύο εγκόλπια δώρο, το ένα από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και το άλλο από τον προϊστάμενο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου π. Γεώργιο Σελλή, ενώ ο κόσμος αναφώνησε πολλές φορές το Άξιος στο νέο Ιεράρχη.
Στο τέλος της αρχιερατικής θείας λειτουργίας οι δύο Μητροπολίτης μοίρασαν το αντίδωρο στους πιστούς.

B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου