Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ Ν.ΚΙΟ

Στο υγροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου στο ύψος του ΚΤΕΟ Αργολίδας μέχρι την γνωστή στροφή του "Πανάγου", κάποιοι θεωρούν πως μπορούν ελεύθερα και χωρίς κανέναν δυσταγμό να πετάνε ανεξέλεγκτα σκουπίδια και ότι μπορεί να βάλει η φαντασία του ανθρώπου.
Ο σπάνιας ομορφιάς υγροβιότοπος με μεγάλο πληθυσμό φυτών, και πουλιών έχει μετατραπεί σε χαβούζα με μπάζα και σκουπίδια.
Πριν λίγες ήμερες είχαμε γράψει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον υγροβιότοπο, στο τμήμα που ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων και άμεσα συνεργείο έσπευσε και καθάρισε την περιοχή.
Στο κομμάτι που ανήκει στον Δήμο Άργους Μυκηνών επικρατεί η ίδια κατάσταση με τα σκουπίδια να είναι διασπαρμένα σε διάφορες περιοχές και όποιος περπατήσει από την παραλία την διαδρομή θα πρέπει να έχει προμηθευτεί και μάσκα καθώς η βρώμα είναι αποπνικτική.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε πως στο σημείο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί φυσιολάτρες ανάμεσα τους ακόμα και παιδιά, ενώ υλοποιούνται κάθε χρόνο, περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου