Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μουσικό διήμερο αφιερωμένο στο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια Ναυπλίου

 

Μουσικό διήμερο αφιερωμένο στο Μανώλη Χιώτη, διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου, φέτος για πρώτη φορά στην ίδια γειτονιά που έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, στην Πρόνοια Ναυπλίου, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.
Με τις «Βραδιές Χιώτη» οι διοργανωτές επιχε να φέρουν σε επαφή το κοινό με το έργο του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και λαϊκού συνθέτη και ταυτόχρονα να γνωρίσει το κοινό την όμορφη γειτονιά του Ναυπλίου.
Οι «Βραδιές Χιώτη» πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Ιουλίου και αύριο 25 Ιουλίου 2014, στον πεζόδρομο παραπλεύρως του ναού της Αγίας Τριάδας, στην Πρόνοια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε

-Την πρώτη βραδιά θα έγινε παρουσίαση της ζωής του Μανώλη Χιώτη με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από τη ζωή του και, στη συνέχεια έγινε συναυλία με τραγούδια του, από ντόπιο λαϊκό συγκρότημα αποτελούμενο από τους:


Μπουζούκι: Χρήστος Κούτρας
Κιθάρα: Λυμπέρης Πιτουράς
Πλήκτρα: Ελένη Πιτουρά
Κρουστά: Ανδριανός Κατσούρης
Τραγούδι: Κρητούλα Λαρδά, Μαρία Γκίκα, Δημήτρης Κατσούρης, Γιάννης Δρίτσας

-Τη δεύτερη βραδιά Παρασκευή 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο - γνωστό από το συγκρότημα «Παιδιά από την Πάτρα»- με εξαμελή ορχήστρα και τις φωνές των Ασπασία Θεοφίλου, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κώστα Αγέρη.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι να καθιερωθούν και να γίνονται κάθε χρόνο, «όπως γίνονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπου τιμούν τους καλλιτέχνες τους
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου