Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σ'ΕΝΑ ΣΑΛΕΥΌΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ


"Είμαι ασφαλισμένος, έχω ασφάλεια ζωής , έχω ασφαλισμένο το αυτοκίνητό μου". Φράσεις συνηθισμένες, φράσεις που τις λέμε ή τις ακούμε συχνά στη ζωή μας. Μέσα στον ταραγμένο και μεταβαλλόμενο  κόσμο μας η καταφυγή σε υπηρεσίες, που υπόσχονται και παρέχουν κάποιου είδους ασφάλεια, γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική και από πολλούς θεωρείται απολύτως αναγκαία.
 Άλλωστε και οι ασφαλιστές εταιρείες σ'αυτό το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας βασίζονται και επενδύουν, προσπαθώντας να πείσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους να υπογράψουν κάποια σύμβαση μαζί τους, και μάλιστα σύμβαση όσο γίνεται μεγαλύτερη και για περισσότερες υπηρεσίες. Με βάση τη σύμβαση, ο ασφαλιζόμενος πληρώνει στην εταιρία κατά τακτά χρονικά διαστήματα ένα χρηματικό ποσό , και η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον ασφαλισμένο με το αντίστοιχο ποσό χρημάτων για ζημιά που τυχόν θα υποστεί , ή να καλύψει κάποια έξοδά του για καταστάσεις που προβλέπονται στο συμβόλαιό του. Είναι φανερό ότι αυτού του είδους οι ασφάλειες έχουν περιορισμένη δυνατότητα προστασίας και αφορούν τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν συμφωνηθεί.
  Τι γίνεται όμως για τους τόσους κινδύνους που ξεπερνούν την περιορισμένη προστασία των ασφαλιστικών εταιρειών; Δεν υπάρχει κάποια άλλου είδους προστασία που να παρέχει πλήρη προστασία στον άνθρωπο; Υπάρχει! Είναι η ασφάλεια που παρέχει ο παντοδύναμος και πανάγαθος  Δημιουργός και πάνσοφος Κυβερνήτης της ζωής μας, ο Θεός. Είναι απόλυτη ασφάλεια, έναντι παντός κινδύνου και χωρίς υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων. Ένα μόνο πράγμα απαιτείται για να αποκτήσει  ο άνθρωπος: η πίστη!
  Έχεις την πίστη; Εναποθέτεις με εμπιστοσύνη τη ζωή σου,  την οικογένειά σου, όλες τις υποθέσεις σου στα χέρια του Θεού; Τα έχεις όλα! Δεν θα σε εγκαταλείψω , λέει ο Θεός στον ψαλμωδό και βασιλέα Δαβίδ και σε κάθε πιστό χριστιανό, αλλά θα εξακολουθώ να σε συνετίζω και να σε συνοδεύω στο δρόμο που πρέπει να βαδίζεις. Οι οφθαλμοί μου δεν θα αποσπασθούν από σένα , αλλά θα είναι προσηλωμένοι επάνω σου , για να σε προστατεύουν και να σε προφυλάσσουν από κάθε κίνδυνο (βλ. Ψαλμ.λα {31}8.    
Ο Πιστός χριστιανός μπορεί κάποτε να πορεύεται σε απόκρημνα μονοπάτια, να αντιμετωπίζει δηλαδή πειρασμούς , δοκιμασίες και προβλήματα μεγάλα. Μπορεί να φτάσει σε σημείο να κινδυνεύει και αυτή η ζωή του, το μέλλον των παιδιών του και της οικογενείας του. Άλλοτε πάλι μπορεί να κληθεί να δώσει λύση σε δυσεπίλυτα ανθρωπίνως προβλήματα της εργασίας του, της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των παιδιών του και να διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο , ότι κινδυνεύει.
  Πάντοτε! Το βεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:"Ου μη σε σε άνω ουδ'ου μη σε εγκαταλείπω" (Εβρ.ιγ'5) δεν θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω ποτέ. Ο λόγος του είναι σαφής και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση: "Δεν θα σε εγκαταλείψω ποτέ!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 
Ο ΣΩΤΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου