Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Παιδικής & Νεανικής Βιβλιοθήκης με … μυρωδάτα … ;;; στολίδια !!! » και ακούμε «Παραμύθια Ντορεμύθια» του Ευγένιου Τριβιζά.


Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΚΕΔΑΜ, θα στολίσει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ Άργους & Νοτίου Άργους, θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να γράψουν τις ευχές τους στα … μυρωδάτα!!! δεντράκια με ρίγανη και κανέλλα και στους … αρωματικούς!!! χιονανθρώπους με μπαχάρια και να κρεμάσουν τα όμορφα στολίδια στο Δέντρο.
Γύρω από το φωτισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, τα παιδιά θα ακούσουν τα «Παραμύθια Ντορεμύθια» του Ευγένιου Τριβιζά. Θα ανακαλύψουν «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή» και τι γυρεύει «Ένα φτυάρι στον Άρη». Η παρουσίαση των παραμυθιών συνδιοργανώνεται με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρουτοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ.

Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).

Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους.

Ο Ευγένιος έχει μία μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παραμυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο απ' το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκινοσκουφίτσας και το φυτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΝΤΟΡΕΜΥΘΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»



Ποιητής παραμυθιών ο Ευγένιος Τριβιζάς. Με αστείρευτη, ανατρεπτική φαντασία. Κάθε του βιβλίο και μια έγχρωμη διαδρομή στο αναπάντεχο, που γαργαλάει τα παιδικά φαιά κύτταρα και, το σημαντικότερο, τα εθίζει στο καλό χιούμορ, το πιο πολύτιμο όπλο τους στη ζωή. [REAL NEWS]
Ο συγγραφέας που έχει στο βιογραφικό του περισσότερα από 100 παιδικά βιβλία, τα οποία έχουν διατεθεί σε χιλιάδες αντίτυπα το καθένα, διατηρεί το χιούμορ του και τη διεισδυτική ματιά του στη σύγχρονη κοινωνία. Τα Παραμύθια Ντορεμύθια έχουν όλα παράρτημα στο τέλος με δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για να ακονίζουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητα των μικρών αναγνωστών. Ο μόνος κίνδυνος από αυτά τα παραμύθια είναι ότι ο Τριβιζάς γίνεται εθιστικός για τα παιδιά. Όσα περισσότερα Ντορεμύθια έχουν τόσο περισσότερα θέλουν... [ΤΟ ΒΗΜΑ]
Παραμύθια που διασκεδάζουν, προβληματίζουν και απελευθερώνουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων, με θέματα όπως η ειρήνη, η οικολογία, η τρίτη ηλικία, οι τύψεις και οι ενοχές, η μοναξιά και η έλλειψη επικοινωνίας, η προστασία των ζώων και τόσα πολλά ακόμα. Με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και την ολοζώντανη φαντασία του Τριβιζά, όλα τα βιβλία της σειράς κερδίζουν αμέσως μία θέση στις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγάλων που απολαμβάνουν μαζί με τα παιδιά το διάβασμά τους. [ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ]





Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
11.00 το πρωί
Σας περιμένουμε όλους!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου