Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Nήπια στην... κατάψυξη





Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χωρίς θέρμανση, λόγω ελλείψεως πετρελαίου, «φιλοξενούνται» δεκάδες παιδιά ηλικίας από 10 μηνών μέχρι και πέντε ετών στο συγκρότημα του 12ου νηπιακού και βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας στη zougla.gr o κ. Ιωάννης Γάρρας, θείος ενός παιδιού επισημαίνει ότι στα παραπάνω κτήρια, το πετρέλαιο φαντάζει είδος πολυτελείας με αποτέλεσμα τα παιδιά να κρυώνουν.

«Το συγκρότημα αποτελείται από δύο νηπιακούς σταθμούς και έναν βρεφονηπιακό. Έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο εδώ και τέσσερις μέρες με φοβερή κακοκαιρία. Τα παιδιά είναι σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ηλικίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μοναδική «πηγή» θέρμανσης, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο κ. Γάρρας, αποτελούν κάποια κλιματιστικά τα οποία βρίσκονται στους πάνω ορόφους, τα οποία δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς τις αίθουσες.

«Υπάρχουν κλιματιστικά στους πάνω ορόφους. Ο βρεφονηπιακός είναι πάνω σε όροφο, τα νηπιαγωγεία είναι στο ισόγειο. Έχουν ένα κλιματιστικό το οποίο χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο την Άνοιξη. Το βάζουν να καίει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι με θερμοκρασία αίθουσας 15 βαθμούς» σημειώνει.

Επιπλέον, ιδιαίτερο προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα προκαλούν οι καταγγελίες του κ. Γάρρα ότι το σχολικό συγκρότημα διαθέτει δύο αίθουσες, οι οποίες δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ασφαλείας για τα παιδιά καθώς έχουν φτιαχτεί σε μια παλιά στοά.

«Υπάρχει μια παλιά στοά που έχουν κάνει δύο αίθουσες. Είμαστε στο 2012, πληρώνουν οι γονείς τον Δήμο από 60 έως 80 ευρώ για να έχουν τα παιδιά τους τα αυτονόητα και ούτε αυτό δεν γίνεται» καταλήγει.

Τι απαντάει η διευθύντρια

Η zougla.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του σχολικού συγκροτήματος η οποία δεν θέλησε να προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, καθώς όπως είπε έρχεται σε δύσκολη θέση. Ακατανόητη, αλλά σεβαστή η επιθυμία της.

Τι απαντάει ο Δήμος

Επιπλέον επικοινωνήσαμε και με την πρόεδρο του δημοτικού βρεφοκομείου Αθηνών, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει έλλειψη πετρελαίου, σημείωσε όμως ότι το συγκρότημα δεν μένει χωρίς θέρμανση καθώς διαθέτει κλιματιστικό.

Η κυρία Ηλιοπούλου επισήμανε ότι το θέμα έχει ήδη λυθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη Δευτέρα θα διατεθεί πετρέλαιο στους σταθμούς.

«Είναι δυο τρεις σταθμοί που δεν είχαν πετρέλαιο τις τελευταίες μέρες. Έχουμε ήδη τακτοποιήσει το θέμα. Την Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα» σημείωσε. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου