Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κέϊκ σοκολάτας



Συστατικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ -Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα Λείο -Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ -Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. στο μίξερ συνεχώς. -Ζεσταίνετε λίγο το γάλα -Λιώνετε το κακάο στο γάλα -Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -ψήνετε για μία ώρα περίπου 

agioritikovima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου