Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο - Όλη η πρόγνωση



Aρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο. Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.


Αναλυτικά ο καιρός για το Σάββατο:


Μακεδονία, Θράκη




Καιρός: αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι πιθανότητα στα ανατολικά παράκτια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος




Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος




Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.




Κυκλάδες, Κρήτη




Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ θα χιονίσει στα ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.




Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα




Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Αττική




Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη




Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά βελτίωση το απόγευμα .

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 8 βαθμούς Κέλσιου.


Τι προβλέπει στο NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.



ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.


ΔΕΥΤΕΡΑ

Περιμένουμε ο καιρός να βελτιωθεί σιγά - σιγά και μόνο λίγα σύννεφα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια κυρίως διαμερίσματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.




ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αρκετά σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις νοτιότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 6 μποφόρ κυρίως στον Ευβοϊκό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.








ΤΡΙΤΗ

Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε στα δυτικά και στα βόρεια αλλά από τη Λαμία και κάτω συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, των Κυκλάδων και της Κρήτης περιμένουμε και πάλι βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νησιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 μποφορ και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -9 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησια από 6 εως 12 βαθμούς.




ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο, βοριάδες που θα φτάσουν στον Ευβοϊκο τα 5 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου