Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

Αθήνα
Το αμερικανικό ριμέικ του Κοριτσιού με το Τατουάζ έρχεται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Στα χέρια οποιουδήποτε άλλου, μπορεί να ήταν αποτυχημένο, αλλά όταν τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Φίντσερ το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρείται σχεδόν ισάξιο της σουηδικής ταινίας. Επίσης, από αυτή την εβδομάδα οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την βραβευμένη -από ενώσεις κριτικών- ερμηνεία της Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το Κορίτσι με το Τατουάζ

Ένας αστυνομικός καλείται να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης μίας κοπέλας, 40 χρόνια μετά. Στο πλευρό του θα έχει την Λίσμπεθ Σάλαντερ, μια εκκεντρική χάκερ που συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο. Οι δυο τους θα βρεθούν μπροστά σε σκοτεινά μυστικά. Οι Αμερικανοί κριτικοί πλέκουν εγκώμια στο πρώτο μέρος της τριλογίας Millenium του Στιγκ Λάρσον, ενώ έχουν ήδη «ερωτευτεί» τη Ρούνεϊ Μάρα. Στον ρόλο του δημοσιογράφου ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Η Σιδηρά Κυρία

Η tour-de-force ερμηνεία της Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ αποτελεί το μεγαλύτερο ατού μιας ταινίας που μάλλον έχει δικάσει ως προς το κατά πόσο η Σιδηρά Κυρία της βρετανικής πολιτικής ήταν όπως παρουσιάζεται επί της οθόνης. Η Μέριλ Στριπ, πάντως, θεωρείται ότι φαβορί για ένα Όσκαρ.

Ο Νεαρός Κύριος Γκαίτε

Κάτι σαν τον Ερωτευμένο Σαίξπηρ δηλαδή, αλλά στη γερμανική του εκδοχή. Το 1772 ένας νεαρός και ατίθασος Γιόχαν Γκαίτε, στέλνεται απ' τον πατέρα του σε μια ήσυχη μικρή πόλη για να αλλάξει μυαλά και αέρα, μετά την αποτυχία του στις εξετάσεις της Νομικής. Στην αρχή, ο Γιόχαν προσπαθεί για το καλύτερο, καταφέρνει μάλιστα να εντυπωσιάσει τον Αρχιδικαστή Κέστνερ. Τότε μπαίνει στη ζωή του η Λότε, την οποία ερωτεύεται. Μόνο που ο Γιόχαν αγνοεί ότι η Λότε είναι ήδη μνηστευμένη με τον Κέστνερ.

Το Κολαστήριο

Η ταινία του Μπέλα Ταρ, παραγωγής 1988 -αλλά προβάλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- έχει ως ήρωα έναν μοναχικό, μεσήλικα, ο οποίος παρατηρεί από το παράθυρό του τα εναέρια βαγονέτα του γειτονικού ορυχείου, καθώς καταπίνονται ένα-ένα από την ομίχλη. O μοναδικός του φίλος είναι ο Bιλάρσκι, ιδιοκτήτης του μπαρ «Tιτανικός» και μικροαπατεώνας. Το μοναδικό του πάθος είναι ο αδιέξοδος έρωτάς του για την παντρεμένη τραγουδίστρια του μπαρ. Θέλοντας να ξεφορτωθεί τον άντρα της για να μείνει, έστω και για λίγο, ανενόχλητος μαζί της, τον πείθει να μεταφέρει ένα παράνομο φορτίο για λογαριασμό του Bιλάρσκι...

Τα Κορίτσια της Βροχής

Με την ταινία Τα κορίτσια της βροχής η Αλίντα Δημητρίου ολοκληρώνει την τριλογία για τη συμμετοχή της γυναίκας στους πολιτικούς αγώνες κατά το δεύτερο μισό του αιώνα που μας πέρασε. Η ταινία αναφέρεται αποκλειστικά στις γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν και κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας και σήμερα καταθέτουν τη μαρτυρία τους. Τα κορίτσια της βροχής τον καιρό της Χούντας ήταν μόλις είκοσι χρονών. Φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Στην ταινία καταθέτουν τη μαρτυρία τους 50 γυναίκες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου